Huilen en huilgeluidjes maken, zijn een van de weinige manieren waarop je baby iets duidelijk kan maken. Het huilen van je baby betekent niet automatisch pijn of verdriet. Maar wat dan wel? Wil je leren hoe je baby communiceert met jou? Doe dan samen met je partner een Cursus Dunstan Babytaal.
Je leert de vijf geluiden herkennen die alle pasgeboren baby’s maken en je krijgt tips over wat je kunt doen om je baby te helpen bijvoorbeeld bij een vastzittend boertje of darmkrampjes. Dan weet je precies wat je kunt doen als je kindje begint te huilen. Dat kan bijdragen aan rust en zelfvertrouwen, en aan een veilige hechting.
Pasgeboren baby’s maken vanaf hun geboorte verschillende huilgeluiden met ieder een hele specifieke betekenis. De Australische Priscilla Dunstan ontdekte dat alle baby’s wereldwijd vijf universele geluiden maken. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders. Je voorkomt namelijk overmatig huilen van je baby want je weet eerder en beter wat je baby nodig heeft. Kijk ook eens op www.Dunstanbabytaal.nl voor meer informatie.
De Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen.
Alle pasgeboren baby’s maken vijf reflexgeluiden om hun behoeften aan te geven. Een geluidje voor honger, moe, een dwarszittend boertje, darmkrampjes en ongemak. Priscilla Dunstan ontdekte deze geluiden bij haar zoon. Haar theorie werd getest met meer dan duizend baby’s uit meer dan dertig landen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigde het bestaan van een universele babytaal met vijf betekenisvolle huilgeluidjes: