Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief

   Over Petra Koolen

   Ik ben Petra Koolen, en werk in mijn coachpraktijk Samen in groei als babycoach, zwangerschapsdocent Samen Bevallen, slaapcoach en trainer Dunstan Babytaal. Samen met mijn man en kinderen Bente (2008) en Mats (2011) woon ik in Goirle. De start van het nieuwe leven, zo mooi, kan alles flink op z’n kop zetten. Je bent niet alleen, ik kan je helpen.

   Samen Bevallen

   Bijna 18 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht. Door mijn eigen zwangerschap en de geboorte van ons eerste kind  groeide mijn passie voor alles rondom de geboorte van een baby. Het was voor mij een mooie stap om zelf aanstaande ouders te gaan begeleiden via de zwangerschapscursus Samen Bevallen.

   Dat doe ik dan ook vanaf 2014 met enorm veel enthousiasme. Mijn missie bij het geven van de zwangerschapscursus Samen Bevallen is stellen voorbereiden op een bevalling waar ze met vertrouwen, kennis en tools ingaan. Dit doe ik in groepen en ook geef ik privécursussen. 

   Babycoach

   Als ouder en leerkracht heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om verder te kijken dan het gedrag van een kind. Het is mijn overtuiging dat achter bijna elk gedrag een behoefte schuilt.

   Wanneer je een kind erkent in zijn behoefte dan ontstaat er ruimte om samen te bouwen aan een manier om daarmee om te gaan. Dit kan zoveel rust in een gezin brengen en bovendien wederzijds vertrouwen en respect opleveren.

   Dat heeft mij gemotiveerd om vanaf 2019 als gecertificeerd Babycoach met ouders te gaan werken. Want hoe mooi is het als na de geboorte van een baby waarbij even de wereld op zijn kop staat, een gezin in groei is naar balans. Als Babycoach vind ik daarbij belangrijk:

   Elk signaal vertelt een verhaal.

   Ik streef naar blije baby’s die vanuit een gevoel van veiligheid de uitdagingen die zij tegenkomen aan gaan en zich moeiteloos ontwikkelen.

   Samen in groei

   De eerste duizend dagen vanaf conceptie kunnen een grote invloed hebben op hoe een kind zich ontwikkelt tot een volwassene. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor, ook bij de overheid. De bewustwording bij ouders over deze eerste duizend dagen groeit.

   Ik gun iedere ouder met zijn baby een fijne start en dat ze samen komen tot een balans in het gezin. Geweldig vind ik het dat ik met mijn praktijk Samen in Groei ouders kan begeleiden met hun baby, in de zwangerschap en in het ouderschap.